Blog de Vea-Resino arquitectes associats s.l.p.

Arxiu mensual: maig 2013

EDIFICI MULTIFUNCIONAL “ELS ARCS” A LA MASSANA, ANDORRA.

Concurs nacional obert a Andorra  licitat pel Comú de La Massana. 28 de maig de 2013.

 

Avui us mostrem la proposta gràfica presentada per  l’equip Vea-Resino arquitectes associats s.l.p., juntament amb l’arquitecte andorrà Joan Coll i Capó, al concurs nacional obert per a la realització de l’edifici multifuncional “Els Arcs” a La Massana (Andorra).

Presentació la Massana

L’emplaçament del projecte té accés per a dos carrers a nivells diferents:  a nivell de planta baixa per l’Avinguda St. Antoni i a nivell de planta quarta pel carrer Josep Rossell.

L’edifici consta de 7 plantes des de l’Avinguda St. Antoni.

En planta baixa s’hi situa el Centre d’Assistència Primària i l’accés independent a la resta de plantes.

En plantes primera-segona-tercera s’hi planteja un Viver d’empreses, que té també accés directe des de el carrer Josep Rossell.

En planta quarta-cinquena i sisena, es planteja un programa públic més obert, format per una ludoteca, un espai per a gent jove i una sala polivalent.

La proposta es basa en la concentració d’escales i serveis en un bloc adossat a la mitgera, deixant un espai central obert a mode de gran distribuïdor al que es vinculen la resta d’espais més petits i privatius de cada planta.

Aquest espai central obert a més a més de ser el distribuïdor de cada planta, conté els usos més flexibles, servint com a zona d’espera, zona de trobades més informals, espai d’estar o sala d’actes de petit format, en funció dels usos de la planta on s’ubica.

Alhora ens funciona com un gran espai de llum cap a l’interior de l’edificació, i permet la ventilació transversal/creuada millorant les condicions mediambientals i de sostenibilitat de l’edifici .

 C:UsersAnnaDesktop12 Planol Model (1)

La concentració de les instal·lacions i elements de comunicació vertical afavoreixen la flexibilitat d’ús de la resta de la planta, racionalitzen el funcionament de les instal·lacions i millora el funcionament, control i manteniment de les mateixes.

Els materials previstos són la pedra basàltica (tancament i lames de protecció solar/visual), alumini i vidre.

L’edifici s’ha plantejat des de criteris mediambientalment passius ja que són els més controlables des del propi planteig arquitectònic, de baix cost i fàcil manteniment.

Les mesures previstes per a contribuir al control i reducció de la despesa energètica de l’edifici són l’ús de coberta invertida ventilada, façana ventilada, ventilació creuada/transversal, màxim aprofitament de la llum natural i ús d’aerotèrmia.

Us adjuntem el link de la pàgina web de Vea-Resino arquitectes associats s.l.p., on podreu veure amb més detall el projecte.

http://vearesino.com/index.php?id=1002&project=110&lang=ca

Aprofitem aquesta publicació per a felicitar a l’equip guanyador del concurs.

INAUGUREM BLOG!!!

A totes les persones interessades pel món de l’arquitectura, als seguidors de Vea-Resino arquitectes associats s.l.p, i a tots els amics incondicionals que des de el Facebook ens segueixen dia a dia, ens plau comunicar-vos que avui dia 10 de maig de 2013 queda oficialment inaugurat “Parlem d’arquitectura”, des d’ara el vostre blog.

Desitgem que el contingut sigui del vostre interès i esperem la vostra participació per fer d’aquest bloc un espai viu i dinàmic.

Així doncs Vea-Resino arquitectes associats s.l.p. us dóna la benvinguda a tots i us anima a fer-vos-en seguidors.

1grup

Cerca al Blog
Arxiu
Categories
Últims comentaris
    Segueix el Blog

    Vols rebre les noves entrades al teu correu electrònic? FES-TE SEGUIDOR!

    Segueix-nos al Fb